Interieurtrends van 2023

Interieur trends veranderen voortdurend en 2023 belooft geen uitzondering te zijn. Over het algemeen zijn de interieurtrends voor 2023 gericht op duurzaamheid, opvallende kleuren, minimalisme, technologie en het verwerken van natuurlijke elementen. Deze trends bieden een breed scala aan opties voor huiseigenaren en kunnen worden aangepast aan elke stijl en budget.

Hier zijn enkele van de meest opvallende interieur trends voor het komende jaar:

  1. Duurzaamheid: Steeds meer mensen worden zich bewust van de impact die hun consumptiegedrag heeft op het milieu. Daarom wordt er steeds vaker gekozen voor duurzame materialen zoals gerecycled hout, bamboe en kurk in meubels en decoratie. Volgens een artikel van het tijdschrift Elle Decoration zal de vraag naar duurzame producten in 2023 verder toenemen.
  2. Veel kleur: 2023 belooft een fellere aanpak van kleuren te zijn. Volgens een artikel op de website van de Home Designing zullen we veel statement muren, kleurrijke meubels en geprinte stoffen zien.
  3. Minimalisme: Less is more is een stijl die steeds populairder wordt. Volgens een artikel op de website van de The Spruce zullen we in 2023 een voorkeur zien voor eenvoudige vormen, functionele meubels en minder decoratie.
  4. Technologie: Technologie speelt een steeds grotere rol in het interieurontwerp. Smart-home technologie wordt steeds gebruikelijker, zoals spraakgestuurde assistenten en geautomatiseerde verlichting en thermostaten. Volgens een artikel in de website van de trendwatching zullen we in 2023 meer zien van high-tech features zoals interactieve muren, smart mirrors en andere technologische ontwikkelingen in het interieur.
  5. Biophilic design: Biophilic design is een aanpak waarbij natuurlijke elementen worden gebruikt, zoals planten, natuurlijk licht en organisch materiaal om een harmonieus en gezond leefmilieu te creëren. Volgens een artikel op de website van de Forbes zal de vraag naar biophilic design in 2023 toenemen.

Het is belangrijk om te onthouden dat deze trends slechts richtlijnen zijn en dat het belangrijkste is dat jouw interieur een weerspiegeling is van jouw persoonlijkheid en stijl.

Bronnen:

Bekijk hier mijn collectie vintage meubels