The House of Upcycling, de leidende autoriteit op het gebied van professioneel upcycling voor interieurs

Ik ben toegelaten tot The House of Upcycling, als eerste buiten het Verenigd Koninkrijk. 

The house of upcycling is de leidende autoriteit in het Verenigd Koninkrijk en Ierland op het gebied van professioneel upcycling voor interieurs. Opgericht in 2014 en partner van ‘the British Institute of Interior Design (BIID)’.

The House of Upcycling is een concept dat het idee van upcycling toepast op de wereld van interieur- en decoratieontwerp. Dit kan van alles zijn, van het hergebruiken van een oude ladder als boekenkast tot het omtoveren van een vintage koffer tot een salontafel. De mogelijkheden zijn eindeloos en de resultaten kunnen echt verbluffend zijn.

Als lid van the house of up moet je upcyclen volgens een hoge standaard en prachtige en originele ontwerpen maken, of het nu gaat om kunst, verlichting, woonaccessoires of meubels.

De wereld van interieurdesign verandert: stijl in samenwerking met duurzaamheid is geen utopie of privilege van de elite meer, het is iets waar we allemaal rekening mee moeten houden. De leden van The House of Upcycling hebben er een kunst van gemaakt om wat mensen weggooien te veranderen in wat ze willen. Ze werken op een unieke, zeer creatieve en professionele manier, waarbij ze ‘statement pieces’ maken, de erfstukken voor de toekomst!

Opgericht in 2014 door eco-interieurdocent, ontwerper Chris Billinghurst, is de organisatie steeds sterker geworden en blijft ze vandaag de dag pleiten voor de voordelen van het kopen en in gebruik nemen van upcycling van ontwerpers, en biedt het mensen de mogelijkheid om te leren hoe ze kunnen upcyclen. Elke upcycle brengt ons naar een milieuvriendelijkere levensstijl als onderdeel van een minder impactvol bestaan, waarbij producten een unieke en individuele esthetiek krijgen.

Met een brede portefeuille van industriële partners, waaronder Britse en Europese universiteiten, instituten en ontwerpscholen, leiders op het gebied van duurzaamheid en interieurontwerpers, neemt The House of Upcycling ook deel aan vele nationale en lokale evenementen, waarbij de aandacht voor ecologische, ethische, economische en esthetische waarden van het ambacht voorop staan en er veel aandacht is voor het verhogen van de normen en status van professionele upcycling. Maar in de kern ging The House of Upcycling altijd over het ondersteunen en promoten van het werk van de aangesloten ambachtslieden.

Bekijk hier de site van The house of Upcycling 

Bekijk hier de informatie over mij op The House of Upcycling 

Bekijk hier mijn collectie vintage meubels